Hans helpt dames met urineverlies

Het is straf dat het niet een vrouw is die erop is gekomen, maar wel de 32-jarige Hans Versmissen uit Vosselaar. Met zijn pas opgestarte bedrijfje Entusia brengt hij damesslips op de markt met een ingenaaide absorberende laag, bedoeld voor vrouwen met urineverlies. De onderbroeken zijn wasbaar en neutraliseren geurtjes. Gedaan dus met wegwerp inlegkruisjes en ander maandverband.

Hans Versmissen werkte eerst bij een bank en nadien bij een makelaarskantoor. “En dan nu van het vastgoed naar het ondergoed”, lacht hij. Sinds een maand bereidt hij voltijds de start van Entusia voor.

Potentiële markt
“Ik leerde deze soort damesslip kennen via de Canadese vriendin van mijn broer”, vertelt Versmissen. “Van een voormalige collega wist ik dat ze last had van ongewenst urineverlies. Uit een verdere rondvraag bleek dat veel mensen met dit probleem kampen en dat er weinig of geen goede oplossingen voor hen zijn.” De Kempenaar zag er een potentiële markt in en ging aankloppen bij gynaecologen, urologen en andere specialisten, die zijn vermoeden bevestigden.

Het essentiële onderdeel van de slip is de absorberende ‘pad’. Die bestaat uit 3 lagen: een bovenste dunne die makkelijk de urine doorlaat, een middenlaag met absorberende vezels en een waterdichte buitenlaag. “Ik heb ze uitvoerig door een 10-tal vrouwen laten testen om zeker te zijn van de kwaliteit”, benadrukt Versmissen.

Na enig zoekwerk vond hij een fabrikant in Hongkong om de slips te produceren. In eerste instantie biedt hij ze aan via de eigen webshop maar de bedoeling is om ze vanaf volgend jaar ook te verkopen via een netwerk van thuiszorgwinkels, bandagisten en apothekers. Het assortiment wordt de komende jaren uitgebreid met andere kleuren en modellen.

Intussen werkt hij aan een gelijkaardige mannenslip. “Diezelfde artsen vertelden mij dat ook heel wat mannen kampen met ongecontroleerd urineverlies”, zegt de startende ondernemer. Die mannelijke versie wordt in de 2dehelft van 2017 verwacht.

Auteur: Made in Kempen

Artikel: Hans helpt dames met urineverlies