Hans van de damesslips is starter van het jaar

Hans Versmissen (33) uit Vosselaar is door Unizo Provincie Antwerpen uitgeroepen tot Starter van het Jaar. Dat levert hem niet alleen een cheque van 500 euro op maar ook een plaats in de finale met starters uit andere Vlaamse provincies. Versmissen bracht vorig jaar onder de merknaam Entusia een damesslip op de markt voor vrouwen met urineverlies.


De Kempense ondernemer deed in december vorig jaar zijn verhaal als  op Made in Kempen. “Ik was begonnen met een online verkoop, maar kreeg al snel de vraag van fysieke verkooppunten om de slips te kunnen verkopen”, vertelt hij ter gelegenheid van de bekendmaking van Starter van het Jaar in Marktapotheek in Arendonk. “Momenteel zijn ze verkrijgbaar in een 50-tal verkooppunten en er komen er wekelijks bij. Enerzijds zijn dat lingeriezaken, waar de mensen de slips ook kunnen passen, en anderzijds apotheken, waar ze vertrouwd zijn met de verkoop van incontinentiemateriaal.”


Mannenversie

Intussen werkt de ondernemer ook aan een versie voor mannen. “Urologen signaleren me dat ook heel wat mannen vanaf 50 met het probleem van urineverlies kampen. De mannenslip zit nu in een tweede testfase en ik verwacht ze tegen augustus-september op de markt te brengen.” Tegelijk werkt hij aan een vrouwenmodel dat meer vocht kan absorberen dan de huidige versie.

“Ik vind het super dat ik gewonnen heb en een hele eer dat ik de provincie Antwerpen mag vertegenwoordigen in de nationale finale”, aldus nog een gelukkige Hans Versmissen. Die finale vindt plaats op donderdag 23 maart.

“Hans Versmissen bewijst dat je als jonge starter erg innovatief uit de hoek kan komen”, legt Sofi Van Ussel, directeur Unizo Provincie Antwerpen, uit. “Hij slaagt erin een onmisbaar product een look en feel te geven die beantwoordt aan de verwachtingen van de moderne vrouw. Daarnaast heeft de zorgsector nood aan zulke innovaties die tevens de factor duurzaamheid weten te valoriseren. Een mooie opstap om zowel de ondernemer achter de innovatie als de vrije beroeper die het product verkoopt in de kijker te zetten in aanloop naar de dag van de Zorg nu zondag.”


Auteur: Made in Kempen

Artikel: Hans van de damesslips is starter van het jaar.