Ondergoed helpt tegen ... urineverlies

Hans Vermissen uit Vosselaar ruilde een job in de vastgoedsector in voor een uitdaging in de ondergoedbranche. De dertiger verdeelt onder de merknaam Entusia speciale slips voor vrouwen die kampen met urineverlies. "Vrouwen moeten nu nog gebruikmaken van inlegkruisjes, maandverbanden of luiers om urineverlies op te vangen. Die producten zijn niet goed voor het milieu, duurder en niet comfortabel. Inlegkruisjes kunnen verschuiven waardoor ze infecties veroorzaken", vertelt Versmissen.

Drie aparte lagen

De slips die Hans sinds begin november verdeelt, hebben een ingenaaide absorberende laag, een zogenaamde pad. "Die pad bestaat uit drie aparte lagen. De bovenste laag laat de urine zo snel mogelijk door en de tweede laag dient om de urine te absorberen. De onderste waterdichte laag is bedoeld om de urine in de pad te houden", legt de jonge ondernemer uit. "Deze slips kunnen ongeveer dertig milliliter urine opvangen, wat overeenkomt met zeshonderd druppels. Het is op termijn de bedoeling om die absorptie te verhogen naar negentig milliliter. De slips zijn behandeld tegen bacteriën waardoor ze ook geen geurtjes verspreiden. Klanten kunnen het ondergoed wassen en ook in de droogkast steken". 

Van 25 tot 76 jaar


Intussen heeft hij de slip laten uittesten bij een tiental vrouwen in zijn omgeving. "Zij kunnen voortaan comfortabeler lever. Door het urineverlies stopten sommige vrouwen bijvoorbeeld met sporten", zegt Versmissen. "De doelgroep zijn vrouwen tussen de 25 en 76 jaar. Ook mannen, die problemen hebben met de prostaat, hebben weleens last van urineverlies. Het is de bedoeling  dat ik tegen eind 2017 ook een mannenslip op de markt breng."
Een broekje met lage taille kost 28,95 euro en eentje met een hoge taille 1 euro meer. De slips zijn voorlopig via een webshop te verkrijgen, maar Versmissen wil het ondergoed laten verdelen bij bandagisten, thuiszorgwinkels en apothekers. De productie vindt plaats in Hongkong.

Gynaecoloog Ruben Vanspauwen van het AZ Turnhout vindt het alvast geen slecht idee. "De slip is geschikt voor vrouwen met beperkt urineverlies", reageert de gynaecoloog. "Een op drie vrouwen boven de veertig jaar heeft hier weleens last van."

INFO
www.entusia.be 

Artikel: Het Nieuwsblad - 6 december 2016