Slips van Hans gaan internationaal

Hans Versmissen uit Vosselaar gaat internationaal met zijn herbruikbare slips voor vrouwen met urineverlies. Hij krijgt daarvoor de hulp van de Turnhoutse organisatie LiCalab en het Europees accelerator programma Seas 2 Grow. “Er zullen in Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië testen gebeuren bij de eindgebruiker en hopelijk levert dat nieuwe afzetkanalen op”, vertelt de regerende Starter van het Jaar van Unizo Provincie Antwerpen.

Het gaat snel voor de 33-jarige ondernemer. Nog geen jaar geleden zette hij zijn bijzondere slip in de markt. “De titel van Starter van het Jaar heeft heel wat deuren geopend”, zegt hij. “Het Onafhankelijk Ziekenhuis biedt de slips in heel Vlaanderen aan zijn leden aan, de Bond Moyson in West-Vlaanderen en De Voorzorg in Limburg. Daar komt binnenkort De Voorzorg Antwerpen nog bij. Voor de andere provincies ben ik nog in gesprek.” Daarnaast blijft er het netwerk van apotheken en lingeriezaken.

Europese steun
Via LiCalab, dat bedrijven en organisaties in de zorg- en welzijnssector ondersteuning biedt door innovaties uit te testen bij de eindgebruiker, zit hij nu in het Europese Seas 2 Grow-programma. “De testen in de verschillende landen gebeuren bij 60-plussers uit de doelgroep. Dat zijn zowel individuele eindgebruikers als grote groeperingen en zorginstanties. Ik kreeg de raad om zo snel mogelijk buitenlandse markten te verkennen. Dat is tijdrovend en duur, dus ik ben blij dat dit kan gebeuren met Europese steun. In Nederland lopen alvast contacten met een distributeur.”

De huidige slips hebben een absorberend vermogen van 30ml. Intussen werkt hij aan een 2de damesslip met een capaciteit van 90 ml en een herenslip voor minimaal 100 ml urine. Die laatste 2 komen normaal gezien in het najaar op de markt.

Bron: Made in Kempen - Paul Huysmans - 30 mei 2017

Artikel: Slips van Hans gaan internationaal