ONZE TECHNOLOGIE.

Sexy, kwalitatief én uitwasbaar. 

Het ondergoed en de onderleggers van Entusia worden gemaakt met een nieuw soort vezel, die zorgt voor een verbeterde absorptie. Elke slip/boxer bevat een dunne voering – een pad – die in het ondergoed is verwerkt. Deze pad neemt heel snel urine op, terwijl geurtjes onmiddellijk geneutraliseerd worden.

De pad/de onderleggers bestaan uit 3 verschillende lagen:Laag 1: De vezels van de bovenlaag zijn zo licht dat ze urine heel gemakkelijk doorlaten en op deze manier de huid droog houden.

Laag 2: De middenlaag houdt de urine vast en absorbeert 10 keer haar eigen gewicht in een halve seconde. Dit is maar liefst 20 keer sneller dan bijvoorbeeld katoen of bamboe.

Laag 3: De buitenste laag is waterbestendig, licht en duurzaam. Ze zorgt ervoor dat de urine niet door de slip heen kan komen.

De pad wordt geïntegreerd in de slip waardoor hij goed op zijn plaats blijft en niet kan verschuiven zoals bij een inlegkruisje. De slips van Entusia zijn wasbaar en dus herbruikbaar. De antibacteriële behandeling van de pad vermindert de kans op infecties en neutraliseert geurtjes.

Onze filosofie.

Entusia staat voor enthousiasme.

Dat is ook het gevoel dat wij jou willen geven, zelfs wanneer je jezelf niet 100% goed in je vel voelt. Iedereen heeft zo zijn zorgen, maar voor jou liggen mooie en duurzame oplossingen te wachten.

Wil je er een dagje zorgeloos tussenuit zonder constant na te denken over wat er zou kunnen gebeuren? Speel gerust met je (klein)kind, loop dat extra rondje en geniet zonder een bang of vervelend gevoel.

Entusia is enthousiast om te zeggen: Wij hebben dé oplossing!

Comfort? Mode?  Natuurlijk.

De bestaande oplossingen voor urineverlies zijn inlegkruisjes en maandverbanden voor de vrouwen en inlegverbanden voor de mannen. Of wegwerp onderleggers voor op het bed en de zetel. Deze zorgen enkel maar voor ongemak. Ze bezorgen je een onzeker gevoel (ze maken o.a. geluid) en bij de verbanden ervaar je ook nog de last om steeds extra stuks mee te moeten nemen in jouw tas.

Entusia biedt graag een alternatief waardoor al deze kleine ongemakken van de baan zijn. Wij maken gebruik van zachte kwaliteitsstoffen en een stijlvolle afwerking. Onze producten zijn zo comfortabel dat je het oorspronkelijke doel ervan volledig vergeet.

Je ziet er graag goed uit, ook wanneer je urineverlies hebt. De enige manier om jezelf weer op en top vrouw/man te kunnen voelen is door het dragen van het juiste ondergoed. 

En die extra stuks in je tas? Die heb je niet meer nodig!

Onze helpende handen.

Een verzorgend product is niets zonder de mening en feedback van mensen die er effectief nood aan hebben. 

Daarom kreeg ik met Entusia de hulp van een groot aantal testpersonen die niet bang waren om uit te komen voor hun probleem.  Zij hebben ons ondergoed, onze onderleggers en onze slabben gedragen, gewassen, getest én goedgekeurd. Daarnaast beantwoordden ze vragen als:

– Voelen de producten goed aan?
– Knelt het ondergoed ergens?
– Bieden ze nog even veel comfort na enkele wasbeurten?
– Vindt u onze producten mooi?
– Is onze ecologische impact belangrijk voor u?
– ..

We werkten door tot iedere testpersoon volledig tevreden was. Samen hebben we gewerkt aan de mooie en betrouwbare producten dat u hier vandaag kan zien. Elk nieuw model wordt steeds getest door mensen met ervaring. Pas wanneer zij voor de volle 100% hun goedkeuring geven, gaan wij er verder mee aan de slag.

Nu alles op punt staat, zal Entusia in de nabije toekomst zeker nog nieuwe kleuren en modellen introduceren. Dit gebeurt in samenspraak met jullie. Jullie mening is ontzettend belangrijk en een noodzaak om onze collectie nog beter en mooier te maken.

Taboe?

Heb je een slecht gevoel maar durf je er niet voor uit te komen?
Laat dit je niet aan de kant zetten.

Is het vervelend? Ja.

Mag dit jouw levensstijl bepalen? Nee.

Jij verdient het om gelukkig te zijn en om elke dag positief te beginnen. Entusia is er om jouw enthousiasme te bevorderen en je net dat extra tikkeltje zelfvertrouwen te geven dat je nu soms verliest. Geen inlegkruisjes, geen maandverband of geen wegwerp onderleggers of slabben meer. Wel leuke, stijlvolle en duurzame producten waarmee je volledig jezelf kan zijn.

Achter de schermen.


Mijn naam is Hans Versmissen, oprichter van Entusia. De bal ging aan het rollen toen ik een soortelijk ondergoed voor dames in een Canadese apotheek had zien liggen. Ik wist van een toenmalige collega dat ook zij last had van ongewenst urineverlies en het was niet altijd even makkelijk voor haar. Met dat in gedachten besloot ik er iets aan te doen. Ik ben gestart met de Belgische markt te verkennen. 

Verbaasd was ik toen ik hoorde hoeveel mensen – ondanks het taboe – kampen met urineverlies. Het verbaasde me nog meer dat er weinig of geen goede oplossingen voor hen zijn. Ik besloot om door te gaan. Ik begon afspraken te maken met urologen, gynaecologen, incontinentieartsen, vroedvrouwen, bekkenbodemkinesisten en alle andere vakmensen die in hun professionele omgeving in contact komen met ongewenst urineverlies. Zij beseffen dit probleem natuurlijk al langer en ze stelden mij allemaal dezelfde vraag: “wanneer kunnen we dit product voorstellen aan onze patiënten?’

Al deze reacties hebben mij aangezet om over te gaan tot actie en nu ben ik eindelijk klaar om Entusia ook aan u voor te stellen.

Vergeet niet: Jij bent belangrijk!

Voel je goed, voel je zeker en voel je mooi want,  jij bent het! 

Goed voor het milieu

 1. AFVALBEPERKING
  A) Ondergoed:
  Ons ondergoed is minstens 60 x wasbaar en dus herbruikbaar wat maakt dat wij een enorme impact hebben op de afvalberg. Zeker als je weet dat een persoon met urineverlies gemiddeld 2 à 3 wegwerp inlegverbanden/pads verbruikt per dag. Op deze manier redden wij per gebruiker tussen de 730 en de 1.095 verbanden/pads per jaar van de afvalberg. Dit komt neer op 42,71 kg restafval/gebruiker/jaar dat wij kunnen besparen.

  B) Bedonderleggers:
  Onze bedonderleggers zijn minstens 150 x uitwasbaar en dus herbruikbaar. T.o.v. de wegwerp bedonderleggers kunnen wij 38,20 kg restafval/gebruiker/jaar besparen.

  C) Zetelonderleggers
  Onze zetelonderleggers zijn minstens 150 x uitwasbaar en dus herbruikbaar. T.o.v. de wegwerp zetelonderleggers kunnen wij 18,62 kg restafval/gebruiker/jaar besparen.

 2. CO2 UITSTOOT
  A) Ondergoed:
  Volgende zaken hebben een positieve impact op de CO2 uitstoot in vergelijking met de wegwerp inlegverbanden/pads:
  – onze weloverwogen materiaalkeuze (o.a. bamboo)
  – productie en logistiek proces
  – ..
  Voor mensen met licht urineverlies kunnen wij 257,10 kg CO2 uitstoot/gebruiker/jaar besparen.

  B) Bedonderleggers:
  T.o.v. de wegwerp bedonderleggers kunnen wij 102,40 kg CO2 uitstoot/gebruiker/jaar besparen.

  C) Zetelonderleggers:
  Voor mensen met licht urineverlies kunnen wij 68,27 kg CO2 uitstoot/gebruiker/jaar besparen.

This website/webshop is developed with the support of:

Website: www.vlaanderen-circulair.be/doeners